header

Schisis Nederland | Nieuwsbrief nr. 2, mei 2021

 
 
logo-schisis-nl-detail

Landelijke Schisisdag 2021 verplaatst naar 18 september

De Landelijke Schisisdag, georganiseerd door Schisis Nederland, is verplaatst naar zaterdag 18 september 2021 (eerder stond deze gepland op 12 juni 2021). We hopen op mooi weer, maar houden ook de actualiteiten rondom corona goed in de gaten. Meer informatie zal volgen op de website van Schisis Nederland.

 

 
sbh-cafe

Verenigingsdag 10 april: "afwisselende dag"

"Een goed gesprek, een interessante presentatie, grote betrokkenheid en een vergadering die niet te lang duurt - daarmee vul je een mooie, afwisselende dag en dan ook nog eens online!" Lees het verslag van voorzitter Dick de Haan over de Verenigingsdag.

 

 
aanzicht

Nieuw online magazine Schisis Nederland: Aanzicht

Sinds kort heeft Schisis Nederland voor haar leden een online magazine: Aanzicht. Dit is de opvolger van Vieren! en is exclusief voor de leden van Schisis Nederland. Over leven met een schisis, recent onderzoek, alle activiteiten van Schisis Nederland en nog veel meer. Aanzicht komt mede tot stand dankzij een team vrijwillige redacteurs van Schisis Nederland. 

 

 
gekke-bekken-flyer-detail-3

Gekke bekken trekken
Kinderboek voor oefenen mondmotoriek

Petra en Anita van Schie maakten het kinderboek Gekke Bekken Trekken - bewustwording van de mondmotoriek. Op een speelse manier word je meegenomen in de bewustwording van de mondmotoriek. Met verhaaltjes voorzien van sprekende tekeningen, oefeningen en stickers moet het oefenen van de spieren in je mond vooral leuk worden. Lees het interview met de makers.

 

 
meike

Vrijwilligers stellen zich voor:
Meike Budding

"Na mijn operaties en behandelingen in het ziekenhuis kwam mijn motivatie om vrijwilliger te worden", vertelt Meike Budding, vrijwilliger van Schisis Nederland. "De behandelingen waren voor mij een negatieve manier om met mijn schisis om te gaan. Ik besloot hierna op een positieve manier met mijn schisis bezig zijn. Deze vrijwilligersfunctie waarin ik deze wens en mijn passie voor communicatie en schrijven kan combineren is dus echt voor mij weggelegd!" Lees het interview met Meike in ons nieuwe online magazine Aanzicht.

.

 

 
phonoloog

Onderzoek logopedie: fonologische therapie effectief bij schisis

Logopedie is dé manier om spraak en taal te verbeteren bij kinderen met een schisis. De gangbare fonetische therapie is gericht op het aanleren van een verbeterde motoriek. De minder bekende fonologische therapie heeft als doel om foutieve taalregels af te leren. Uit onderzoek blijkt dat de fonologische behandeling op een veel kortere termijn veel positievere resultaten hebben. Lees meer.

 
 
logo-schisis-nl-2

18 september
Landelijke Schisisdag